Dream Houses

And 2 more rooms for this triplex of Montmartre!

Pin
Send
Share
Send
Send


And 2 more rooms for this triplex of Montmartre!

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

The new owners of this triplex in Montmartre could not, as is, lay their bags and those of their 4 children. Also, they quickly call on thearchitect Céline Boclaud, to find a way to offer each of their offspring a sleeping area and for them, a parental suite. The couple had not planned such a renovation!

"This apartment was neither family nor friendly," starts Céline Boclaud. It was necessary redesign the space and restore an interesting volume, to make each room pleasant. But above all, it was necessary to find how and where to fit all the members of the small family, since the apartment then had only 2 rooms. Also the architect decides to tackle the black spot of thelayout of this space : the stairs. "He badly served the apartment," says the pro. The solution was there, well almost! The move and recover the attic would allow create these rooms. The plans evolve and the couple engages in a renovation of the apartment.

The project in brief

The idea: review the distribution of the apartment so that each member of the family has his own space

The surface : 180 m2

The place : 18th arrondissement of Paris.

The duration of the works: 6 months

Budget: 200 000 euros

Read also> Family apartment in the Marais

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

Move the stairs to gain the surface

It was the bulk of the work. Before, the staircase was in the extension of the living room. Now it is perpendicular to the facade. This change of focus drew new verticals and allowed to create new rooms: the parental suite, partly, instead of the kitchen and a room for 2 children.

The white highlights the contrast of the blues, and highlights the graphics of the oak steps.

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

This oak staircase was made from scratch. Celine imagines a full railing that becomes the "conductive tape of the familyIt is he who leads them into their space.The darker stairwell highlights the blue of the railing.The colors are sublime, each other and accentuate the lines of the climb.

In the stairwell, suspension and mirror bring relief and depth.

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

See also> A Haussmannian apartment redesigned for a family

New spaces that are easy to live alone or with others

At the end of the corridor (instead of a room), the architect imagines a kitchen. "There, in the heart of this glazed space, the kitchen is really put in value and becomes family friendly.

Mosaic del Sur cement tiles make the kitchen area brighter, but also easy to live and maintain.

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

On the ground, she sketches a luminous and contrasting surface that sets the space in motion. The granite worktop emphasizes the layout of the kitchen.

In the center of the kitchen, the family meets to eat.

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

Céline and her team drew the kitchen, from floor to storage (Directed by customers at Arthur Bonnet). "We liked the idea of countertop, so we imagined a little snack so that the family can have breakfast quickly, "says the pro.

The outdoor vegetation ripples on the canopies and animates the space. A very nice show that savored every day the little family.

The owners use the canopy edges to install their decoration.

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

In the living room, the expert creates an insert fireplace that heats the space even when it is off. Next door, she refurbishes a room. On the top floor, she recovers the attic and installs, in mezzanine, the beds of 2 children.

The outer canopies have not been reworked. Taking advantage of the light they let in, the living room becomes more friendly.

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

See also> Children's room: 5 deco that inspire us

In place of the kitchen, Céline Boclaud arranges the parental bathroom and creates the bedroom. On courtyard, the bathroom of 9 m2 enjoys a beautiful light.

Washbasin, mirror, bathtub, faucet make this bathroom a place of well-being.

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

To discover> An atypical family duplex

Storage and light to sublimate the space

Layout of the parental bathroom or child's room, even fight! The architect puts storage at the service of the structuring of space. Bath, basin and mirror reveal their beauty in contact with a dark tile, a beige powder. The layout is smoothed: wall-mounted taps, built-in storage, even the doors giving access to the bedroom or the laundry room are concealed in the furniture or in the wall. The architect shows only what needs to be created and creates in this water room a Zen atmosphere.

The master bathroom takes on a 5-star spa feel.

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

In the children's room on the top floor, the architect composes everyone's space thanks to custom furniture. Library, wardrobe, desk ... The storage that compose purify the space, attributing to each its intimacy.

A room for two children that will make envious

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

Closer, this piece of furniture that combines the functions of wardrobe, library, partition and stretches under the offices of each child.

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

Thanks to the roofs recovered, she was able to create a large mezzanine hosting both beds.

With a contemporary look, the steps of the staircase minimize the clutter of the space.

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

See also> Staircase: 3 less expensive solutions

In order to preserve and maximize natural lighting (favored by the glass roofs in front), Céline Boclaud works on interior windows.

The architect worked on the interior canopies and the doors (to measure) to preserve and / or optimize the luminosity. That of the children's room reminds us of spaceships.

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

To see also> 50 m2 for a couple with baby

Bertrand Fompeyrine for Boclaud Architecture

Pin
Send
Share
Send
Send