Dream Houses

In video: a loft redeveloped cheaply

Pin
Send
Share
Send
Send


Direction the 20th arrondissement of Paris. It is here that Fred and Sophie have cracked on a 83 m2 with indus charm. If it did not require major renovations, this loft still lacked prospects, because too compartmentalized. To give it life and optimize the beautiful volumes, the couple trusted the interior designer Rebecca Benichou. White card mastered ...

Falling in love with this privileged place at first glance, Fred and Sophie had at first thought of offering him a simple refreshment, no more. Yet, on the advice of Rebecca Benichou from the Batiik Studio agency, they opted for a partial renovation, concentrated on the ground floor of the loft. Redesigned and optimized to the maximum, living spaces have become more functional and make life easier for the couple on a daily basis. Visit an apartment away from the bustle of Paris where you feel good.

To see also> 65 m2 of concrete transformed into a luminous loft

The partial renovation project in brief

The idea : restructure the spaces of a loft style to gain brightness, as well as practicality.

The place : in the 20th arrondissement of Paris.

The situation : on the first floor of a building oriented North-East.

Area : 83 m2.

The duration of the work : 3 months.

The cost of the work : 55,000 euros.

Before work: a loft in good condition to reinterpret

If electricity and plumbing were up to standard, a succession of alcoves segmented the surface of the ground floor, thus losing precious square meters. In the program of this restructuring? Create a large room with bathroom for the parents and open the kitchen once engulfed under the stairs. On the floor, exit the room / cabin of the former owners, which cut the light coming from the roof, and place in a mezzanine that the couple will arrange with the envi. On the ground side, the polished concrete on the ground floor and the parquet floor in the upper rooms have both been preserved.

Storage in the large living room with a retro look

From the street, an outside staircase leads to the loft of Fred and Sophie. In the courtyard populated with bamboo, the scenery is total and calm reigns supreme. Through a glass door, cleverly inserted in a glass roof redone, the entrance serves the huge living room of the loft. Once inside, the double glazing isolates us from the surrounding noise ... a real pleasure! In order to highlight the 5 meters high ceiling, the interior designer had the idea to create a custom library. How? Using a rack with shelving oak plank. An inexpensive decorative idea that throws and dresses the wall while offering beautiful storage spaces to the couple. Bluffing, is not it?

See also> Canopies to infinity for this Parisian apartment

Habitat Chester sofa / Hand-stitched cushions / Heather table, bought at Mobilhome, rue Legendre (Paris 17) / Heather chair at Emmaüs 104 then retapissé / Suspensions bought at Gilberte with Love in Cap Ferret.

Bertrand Fompeyrine

Bertrand Fompeyrine

A kitchen-dining area bathed in light

Under the mezzanine, the kitchen mixes high furniture in oak slatted and immaculate low furniture, model Voxtorp of Ikea. Affixed in credence, a subtle tile Mutina (Tratti Inga Sempe) perfect all. In front of the metal staircase leading upstairs, cupboards were arranged, not to mention a wooden niche, coordinated with low furniture and the adjoining partition. What create a delicate continuity between wood and white. In the center, a family dining area is bathed in light thanks to a beautiful glass roof.

See also> 10 wooden kitchens that can be copied

Table Aise by Ibon Arrizabalaga edited by Treku, bought at BLOU (Paris 17) / Chairs mocked on Le Bon Coin and retapissées accompanied by 2 chairs Eames inspiration / Suspensions Ovalum, design Olivier Vallaey, bought at Portobello, rue du Roi de Sicile (Paris 1).

Bertrand Fompeyrine

Habitation furniture Benjy d'Habitat.

Bertrand Fompeyrine

A wooden partition conceals the parental room but not only ...

Thought like THE centerpiece of the loft by Rebecca Benichou, this oak slatted partition gives pride of place to elegant graphic cuts. If they give rhythm and style to this wall, they also catch your eye when you walk through the front door. Perspective assured. Divided into three parts, this custom woodwork serves the parental room, on the left, the double dressing room in the middle, and on the right, the bathroom.

See also> Ideas to partition the space otherwise

Bertrand Fompeyrine

At a glance on the parental room

Bertrand Fompeyrine

Owl, a wardrobe!

Bertrand Fompeyrine

The master bedroom dares to pink!

Behind the graphic partition, place in the parents' room. In this space night, difficult not to fall for the old pink color. Imagined as a graphic headboard, this color is broken by a white solid surface, placed diagonally, beams to the ground. Here, a shallow storage (40 cm) and a mini library complete the decor.

See also> 7 deco headboard ideas

Bed linen Olivier Desforges / Wall lamps Tolomeo Micro Wall Artemide.

Bertrand Fompeyrine

On the floor, a mezzanine to imagine

Reading corner, office, playroom for future toddlers? Everything remains to be done in this space overlooking the rooftops of Paris. A room that still promises beautiful decorating projects to the couple of owners. What would you do for them?

To see also> 10 mezzanines to take the height

Bertrand Fompeyrine

3D renovation project

The plan of the ground floor after work.

Rebecca Benichou

The plan of the mezzanine after work.

Rebecca Benichou

Did you like this project ? Find other realizations of interior designer Rebecca Benichou on her profile Côté Maison Projets.

Pin
Send
Share
Send
Send