Dream Houses

Combine aesthetics and functionality in 125 m2

Pin
Send
Share
Send
Send


Combine aesthetics and functionality in 125 m2

Delphine Warin

In the heart of the 15th arrondissement of Paris, the interior designer Sophie Auscher has left his suitcases in an apartment of the 30s. His goal was to highlight this space of 125 m2, while providing a space full of life to family and guests.

The interior designer Sophie Auscher followed her tastes and desires to create the decoration of her Parisian apartment. A large space but still friendly, so that husband, children and friends, can feel at home.

The renovation project in brief

The idea : Gain space and storage, while having a personal and warm interior.

The surface : 125 m2.

The place : Paris, 15th.

A spontaneous decoration for a unique apartment

Sophie Auscher wanted her house to be alive. In the background, it is a rather sober decoration that she wished to preserve. We can see white walls, which come to confront the original oak parquet. So by adding touches pep and original, she wanted to give life to its interior.

Delphine Warin

"Paris was not done in a day"This is an expression that fits very well with Sophie. Indeed, as a passionate, her decoration, it is over time that she created it. She keeps looking, exploring and changing. What she likes is a house with decoration that is not fixed. This is why, on the walls, we see a multitude of different objects. Value paintings, next to other flea markets, not far from family photos or drawings of children. A decoration, which may seem eclectic, but looks like it. In the room, antique, patinated and colored chairs echo the two Knoll armchairs in the living room. A lounge, where custom cushions, from Pierre Frey or Dedar, mingle with others, embroidered, straight from Marrakech.

Delphine Warin

Sophie Auscher likes mixes, both genres and origins. For example, linen bloomers, which are found in the kitchen, are actually dishcloths, from the collection of Marion Lesage, on which Sophie had cracked. She does not want to stay in the conventional, or the politically correct, she follows his desires, simply. She did not want a "laboratory kitchen", but more of a warm place. This is why, apart from more durable taupe kitchen furniture, she opted for orange touches. A color that brings dynamism and brightness to this room that overlooks a small dark courtyard.

Delphine Warin

A personal and original redevelopment to optimize the space

Sophie did not want to mess things up in the apartment. But she wanted to provide a comfortable and comfortable living space for her family. That's why she cut down the partition that prevented the dining room and the living room from communicating. The goal was to optimize and save space. Having two daughters, she had to separate the big room in two so that her twin can flourish in a place of their own.

Delphine Warin

Delphine Warin

Binoculars, but with a distinct personality, that they were able to let talk through the choice of the color of their room. Sophie, however, wanted to create a joint project between the two chambers. We then find a laminate office, pierced to accommodate pencil pots, and a closet, both similar. Elements that have been imagined and created from scratch by the architect. For an offbeat side, she opted for oversized handles. 30 cm in diameter for a closet door of only 50 cm. Sophie likes to surprise, playing with proportions. Whether with the closet handles, or with the huge Ikea suspension in the toilet. It creates the effect of surprise while offering an atypical decoration.

Delphine Warin

The toilets are definitely a separate room, diverted from its first use. Indeed, there are also multiple shelves. Shelves essential to accommodate the many books of this family passionate and passionate reading. A system that is found throughout the apartment, as a thread of the decoration. Indeed, in the hallway, we see a shelf, on the outskirts of the door tops. Sophie has thus used this place of passage and circulation to store the books of the family, with ingenuity. The books are present, but do not take up space on the ground.

Delphine Warin

She wanted to play this accumulation to build an original decoration. Especially in the main room, where we can find one of the flagship pieces of storage. Designed and created by Sophie Auscher, the dining room bookcase, in brushed oak, houses the rest of the family collection. Suspended on both sides of the chimney, it makes it possible not to weigh down the room and thus to give rhythm to it.

Delphine Warin

Sophie Auscher, interior designer and designer, Sophie Auscher Agency

[email protected]

www.sophieauscher.com

Find all his achievements on his profile Côté Maison Projects

Interior designer Sophie Auscher

Delphine Warin

Pin
Send
Share
Send
Send